CEC-modus

Back to overview
1/1

CEC-modus

Al is de OFA Streaming Remote ontworpen om apparaten te bedienen met infrarood (bekend als IR), het is ook mogelijk om sommige niet-IR-apparaten te bedienen met behulp de tv-functie HDMI-CEC. Als u bijvoorbeeld een Amazon Fire TV hebt (die wordt bediend via Bluetooth, niet IR), kan deze methode ook voor u werken.

De eerste stap is uw tv instellen op de OFA Streaming Remote. Dit kunt u doen via SimpleSet (methode A) of Code (methode B). Zodra dit is gedaan en de afstandsbediening het volume, de voeding en ingang van uw tv bedient, kunt u de ‘CEC-modus’ op de afstandsbediening gebruiken. U moet eerst controleren of de CEC-modus actief is op uw tv.

Deze instelling vindt u meestal bij Menu/Opties/Instellingen van uw tv. Het kan verschillende namen hebben, gebaseerd op het merk van uw tv. Bijvoorbeeld Samsung noemt het, AnyNet+, LG noemt het SIMPLINK, Sony noemt het BRAVIA Sync en Panasonic noemt het Viera Link. Maar over het algemeen, als u iets ziet dat CEC, HDMI CEC of HDMI  genoemd wordt, is dit de instelling die u moet inschakelen.

Het kan ook nodig zijn om de CEC/HDMI-bediening op uw streamingbox te activeren met de oorspronkelijke afstandsbediening.

Zodra dit op beide apparaten actief is, voert u het volgende uit op de OFA-afstandsbediening:

Houd de toets TV Power en A ingedrukt tot de ring tweemaal geel knippert. Vanaf nu verstuurt de afstandsbediening opdrachten naar uw tv wanneer u de richtingstoetsen van het menu gebruikt, de toets Terug, de toets Start en de toetsen Terugspoelen, Afspelen en Doorspoelen. Als CEC is correct is ingeschakeld op de tv en het streaming-apparaat, moet u uw streaming-apparaten kunnen bedienen met de One For All-afstandsbediening.

tip

Houd er rekening mee dat de bediening van de CEC-modus afhankelijk is van zowel uw tv als streaming-apparaat die deze bedieningsmethode ondersteunt. Helaas wordt dit niet op alle merken en/of modellen ondersteund. Als u niet zeker weet of uw apparaat CEC ondersteunt, raadpleeg dan de handleiding.

Als u op een bepaald moment de CEC-modus wilt uitschakelen, herhaalt u eenvoudigweg hetzelfde proces. De ring knippert viermaal groen en de functie wordt uitgeschakeld.

Back to overview